TALOYHTIÖN JÄRJESTYSMÄÄRÄYKSET

Asunto Oy Satoeversti, Everstinkuja 1, 02600 Espoo

Nämä järjestysmääräykset on hyväksytty taloyhtiön asumisviihtyvyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi.
Kaikkien on käyttäytymisellään ja muullakin tavoin otettava huomioon muut talon asukkaat. Asukkaiden on huolehdittava siitä, että myös heidän vieraansa noudattavat osaltaan näitä järjestysmääräyksiä.
Kiinteistöä koskevia määräyksiä on myös järjestyslaissa ja muussa lainsäädännössä.


YLEISET TILAT
Ulko-ovet ovat avoinna klo 6.00-21.00. Näiden aikojen ulkopuolella ovet avautuvat avaimella. Varmistu, että ovi lukittuu takanasi. Yhteisissä tiloissa on vältettävä metelöintiä ja turha oleskelu on niissä kielletty. Yhteisten tilojen ja ulkoalueiden käytössä on noudatettava siisteyttä ja järjestystä.
Palovaarallisten aineiden säilytyksessä on noudatettava paloturvallisuussäännöksiä. Lain mukaan palohälytin on pakollinen joka asunnossa. Asukkaan vastuulla on pitää palohälytin toimintakuntoisena.
Kilpien ja mainosten kiinnittäminen sekä antennien yms. asentaminen tai muut vastaavat muutostyöt huoneiston ulkopuolella on sallittu vain yhtiön luvalla. Kiinteistössä havaituista vioista on ilmoitettava taloyhtiön huoltoyhtiölle.

YHTEISET TILAT
Taloyhtiössä on yhteiset sauna- ja pesutilat, kuivaushuone, jäähdytetty kellari sekä varastotiloja. Saunavuorot ovat maksulliset ja varataan taloyhtiön huoltoyhtiöltä.

TUPAKOINTI
Tupakointi on tupakkalain 78§ nojalla kielletty taloyhtiön yhteisissä ja yleisissä sisätiloissa, kuten esimerkiksi porraskäytävissä, kellaritiloissa, työtiloissa sekä saunatiloissa. Tupakointi on kielletty myös rakennuksen sisäänkäyntien ja ilmanottoaukkojen läheisyydessä, lasten leikkialueella sekä taloyhtiön piha-alueella. Korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätöksen (KOH 2021:162) mukaan taloyhtiö voi hakea lupaa kieltää asuinhuoneistossa tapahtuva tupakointi.

JÄTEHUOLTO
Talousjätteet ja muut roskat on vietävä pakattuina asianmukaisiin jäteastioihin. Lisäksi on otettava huomioon määräykset jätteiden lajittelusta.
Muiden kuin talousjätteiden, esim remonttijäte, poiskuljettamisesta on asukkaan huolehdittava itse. Ympäristölle haitallinen ja vaarallinen jäte on vietävä niille tarkoitettuihin kierrätyspaikkoihin.

PYSÄKÖINTI
Pysäköintipaikat on tarkoitettu käytössä oleville ajoneuvoille. Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu yhtiön luvalla vain niille varatuille ja merkityille paikoille. Paikan hallinnasta on tehtävä taloyhtiön kanssa kirjallinen sopimus. Autojen tarpeeton joutokäynti on kielletty. Pysäköinti taloyhtiön piha-alueella ja pelastusteillä on kielletty. Turvallisuussyistä auton lämpöjohto tulee aina käytön jälkeen poistaa lämpötolpasta.

(Katso erillinen ohje alasivulta Pysäköinti piha-alueella.)

NAAPUREIDEN HUOMIOIMINEN
Naapureita ei saa häiritä. Erityisesti klo 22.00-07.00 on vältettävä häiritsevien äänien aiheuttamista. Parvekkeella ei saa valmistaa ruokaa siten, että paloturvallisuus vaarantuu tai siten, että siitä aiheutuu hajuhaittaa muille asukkaille. Parvekkeet on pidettävä siisteinä. Huoneistoja ei saa tuulettaa porraskäytävään.

HUONEISTOJEN KUNNOSSAPITO
Huoneistojen haltijoiden tulee pitää hyvää huolta asunnoistaan. Vesivuodoista ja muista huoneistossa havaituista vioista on viipymättä ilmoitettava taloyhtiötä edustavalle huoltoyhtiölle. WC- ja muihin viemäreihin ei saa laittaa jätteitä tai muita esineitä, jotka saattavat tukkia tai vaurioittaa niitä.

MUUTOS- JA KORJAUSTYÖT
Huoneiston omistajan on saatava taloyhtiön hallituksen myöntämä muutostyölupa ennen töiden aloittamista. Muutostyöilmoitus taloyhtiölle tulee tehdä viimeistään neljä viikkoa ennen suunniteltua remonttia. Ilmoitus tehdään huoltoyhtiön kotisivujen kautta ja yhtiölle on ilmoitettava kaikista huoneiston rakenteisiin ja järjestelmiin (esim. väliseinät, vesijohdot, viemärit, sähköt yms.) kohdistuvista töistä. Ohjeet remonttia suunnittelevalle löytyvät huoltoyhtiön kotisivuilta.

Muutos- ja korjaustöissä on otettava huomioon naapureiden asumisviihtyisyys ja porraskäytävien siisteys. Melua ja häiriötä aiheuttavista töistä (poraaminen, vasarointi jne.) on ilmoitettava etukäteen ilmoitustaululla naapureille ja ne tulee tehdä
- maanantai-perjantai klo 8.00-19.00 välisenä aikana
- lauantaisin klo 08.00-18.00 välisenä aikana
- sunnuntaisin ja yleisinä pyhäpäivinä melua aiheuttavia töitä ei saa tehdä ollenkaan.

MUUTTOILMOITUS
Huoneistoon sisään tai poismuutosta on aina ilmoitettava yhtiötä edustavalle huoltoyhtiölle.

TOMUTTAMINEN
Mattojen ja vuodevaatteiden tomuttaminen on sallittu vain tähän tarkoitukseen varatuilla paikalla ja ilmoitettuina aikoina. Pito- ja liinavaatteiden puistelu ja tuulettaminen sekä pikkupyykin kuivattaminen on sallittu huoneistoparvekkeilla vain kaiteiden sisäpuolella.

LEMMIKKIELÄIMET
Huoneistojen ulkopuolella tulee lemmikkieläimet pitää kytkettyinä, eikä niitä saa päästää lasten leikkipaikoille (järjestyslaki 14§). Omistajien tulee huolehtia siitä, että heidän poissa ollessaan lemmikit eivät häiritse naapureita. Lemmikkieläinten ulkoiluttaminen piha-alueella on kielletty.

LINTUJEN RUOKKIMINEN
Lintujen ja muiden eläinten ruokkiminen piha-alueella, parvekkeilla tai ikkunasta on kielletty.

MÄÄRÄYSTEN RIKKOMINEN
Järjestysmääräysten rikkominen saattaa aiheuttaa vahingonkorvausvelvollisuuden, huoneiston hallintaan oton tai vuokrasopimuksen irtisanomisen.

Määräykset on vahvistettu varsinaisessa yhtiökokouksessa 11. päivänä toukokuuta 2022.