Asukkaan opas

Tervetuloa Satoevertsin asukkaaksi!

Asut taloyhtiössä, jossa huolehditaan asukkaiden viihtyvyydestä. Tässä infossa on lyhyesti kerrottu taloyhtiön säännöistä ja yhteystiedoista asumisesi helpottamiseksi. Tämän lisäksi on erityisen tärkeää tutustua taloyhtiön järjestysmääräykset ja sovittaa arkielämänsä niiden mukaisesti. Järjestysmääräykset löytyvät myös taloyhtiön kotisivuilta. Asumiseen liittyvissä kysymyksissä Sinua auttavat isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus.

Toimintaohjeita-linkin takana on tärkeitä otteita taloyhtiön pelastussuunnitelmasta. Suunnitelma on kokonaisuudessaan nähtävissä saunojen eteistilassa olevassa kansiossa.

Perkkaan Huolto Oy

Perkkaan Huolto Oy vastaa taloyhtiömme huoltotöistä. Asukkaan ja taloyhtiön vastuunjakotaulukon saa isännöitsijältä maksua vastaan. Tällä hetkellä sen hinta on 2 euroa.

Kotisivuilta www.perkkaanhuolto.fi voi ladata mm. huoneiston remontti-ilmoitus-lomakkeen.

Hallitus

Taloyhtiön hallitus valitaan yhtiökokouksessa keväisin.

Turvallisuus

Turvallisuussuunnitelma toimintaohjeineen on luettavissa saunaosaston aulassa. Turvallisuuteen liittyvää tietoa on saatavissa myös taloyhtiön internet-sivuilta, jossa on ohjeita erilaisten mahdollisten onnettomuuksien varalta. Turvallisuudessa havaitut puutteet ja parannusesitykset tulisi ilmoittaa välittömästi isännöitsijälle.

Remontointi

Asunto-osakeyhtiölain mukaan remontoijan on haettava etukäteen taloyhtiön hallituksen lupa. Isännöitsijältä saa lomakkeen, jolla remontti tulee ilmoittaa. Huoneistossa tehtävästä remontoinnista tulee ilmoittaa myös vähintään oman rappukäytävän ilmoitustaululla, mutta on hyvä jättää ilmoitus myös muihin rappuihin. Ilmoituksessa on käytävä ilmi missä huoneistossa remonttia tehdään ja millä aikavälillä. Remonttia saa tehdä arkisin klo 8-20, lauantaisin 10-18. Tämän jälkeen on vältettävä kovaäänistä remontointia. Sunnuntaisin ja pyhäpäivinä ei saa remontoida. Hiljaisuus taloyhtiössä on klo 22-7.

Tupakointi

Tupakointi julkisissa tiloissa on lainsäädännöllä kielletty. Taloyhtiössä toivotaan, että tupakointia vältetään parvekkeilla, rappukäytävissä, pihalla ovien välittömässä läheisyydessä ja liesituulettimien alla. Näin vältetään savun leviäminen naapuriasuntoihin tai julkisiin tiloihin.

Taloyhtiön yhteiset tilat

Taloyhtiön kaikki yhteiset tilat ovat kellarikerroksessa. Niihin pääsee ns. emännänavaimella ala-aulassa olevien palo-ovien kautta, jotka ovat A ja B  portaassa vastapäätä hissiä ja C portaassa hissin takana.Väestösuojaan mennään C portaan palo-ovesta, muihin tiloihin eli kylmäkellariin, kerhohuoneeseen, saunoihin, mankeliin ja verkkokellariin mennään A ja B portaan palo-ovista. Tilat on merkitty kylteillä. Osa verkkokellareista on väestösuojassa. 
Saunavuorot varataan isännöitsijätoimistosta. Tiistaisin on lenkkisaunat, avoinna kaikille ja ovat lämpiminä 19.00-22.00 välisenä aikana. Naisten pukuhuoneet 1 ja 2 ja miesten 3 ja 4.
Joulusaunoista ilmoitetaan taloyhtiön ilmoitustauluilla.
Kerhohuoneeseen voi viedä lehtiä luettavaksi ja kerhohuoneen voit varata pienimuotoiseen tilaisuuteen itsellesi. Muista merkitä varaus kerhohuoneessa olevaan vihkoon ja lukea taloyhtiön kotisivuilta kerhohuoneen säännöt.
Saunan eteistilassa olevaa mankelia voit käyttää maksutta, toistaiseksi varaus ei ole tarpeen.

Jätteet

Taloyhtiöllä on Molok-roskikset, joihin käy huoneiston avain. Molokeista löytyvät roskasäiliöt sekajätteelle, paperille, kartongille/pahville ja biojätteille, sekä jäteastiat lasille ja pienmetallille.

Molokien viereen ei saa jättää sohvia, telkkareita tai muita jäteastioihin liian isoja roskia. Ne on itse vietävä kaatopaikalle. Remonttiroskat eivät saa täyttää jäteastioita. Lasku roskien kuljettamisesta kaatopaikalle lankeaa roskaajalle.

Käyttökelpoisen tarpeettoman tavaran voi toimittaa Kierrätyskeskukseen, lähin Kilossa,

www.kierratyskeskus.fi/kaupat_ja_palvelut/nihtisilta_espoo

Uudelleenkäyttöön kelpaamaton tavara ja materiaali on toimitettava Sortti asemalle, esimerkiksi Konalaan 

www.hsy.fi/fi/asukkaalle/lajittelujakierratys/sorttiasemat/Sivut/default.aspx

Autopaikat

Taloyhtiöllä on tolpallisia autopaikkoja rajoitettu määrä. Autopaikkojen jonotuslistaa ylläpitää Perkkaan Huolto Oy. Taloyhtiön sisäpiha ei ole parkkipaikka. Auton lastaus ja purku on sallittu. Kiekollisia parkkipaikkoja löytyy Everstinkujan päästä. Huomiothan, että parkkikiekkoa on käytettävä myös viikonloppuisin.


Taloyhtiön viihtyisyyttä pyritään korostamaan aika ajoin järjestettävillä talkoilla. Kaikki ovat tervetulleita talkoisiin ja niistä ilmoitetaan erikseen ilmoitustaululla.

Asuessamme kerrostalossa pyrkikäämme ottamaan huomioon naapurimme ja noudattamaan omassa käytöksessämme sitä, mitä odotamme myös muilta asukkailta.

Viihtyisää asumista toivottaen,

Satoeverstin hallitus